Atelier ' samen op weg kerk'
 
Gegevens kerk:
Nieuwolda, Gereformeerde kerk.
De gemeente werd geïnstitueerd op 21 februari 1875 en toen afgesplitst van Woldendorp. De zaalkerk werd op 17 december 1876 in gebruik genomen.
"17 december 1876 was het voor onze gemeente een dag van blijdschap, daar wij het voorrecht mogten genieten ons nieuwe kerkgebouw aan zijn bestemming te zien gewijd. Ds.Sijpkens van Delfzijl stelde de prediking van het kruis-evangelie in korte trekken voor, als het doel, waartoe dit kerkgebouw is gesticht".
In 1895 werd er een galerij met een klein orgel aangebracht. Het interieur onderging in 1962 een vernieuwing; er werden binnenmuren aangebracht en een nieuwe vloer; de banken werden vervangen door stoelen, de kachel verdween uit het middenpad en de preekstoel werd gemoderniseerd.
Door het aanbrengen van een entreehal moest de orgeltrap opklapbaar worden gemaakt. In 1923 plaatste de Fa. Holtman & Leemhuis op de bestaande galerij boven de ingang een oud orgel. Het instrument had een manuaal met een pneumatische kegellade en acht stemmen alsmede een transmissie in het pedaal. Sinds februari 2001 is het een atelier.

Atelier Yvonne StruysImpressie 2009